Honlap címe

MENÜ

Sjögren-szindróma

Egy normális, egészséges testben az immunrendszer idegen baktériumokat vagy behatolókat támad. Néha azonban az immunrendszer megtámadja a saját testét, mert (tévesen) úgy gondolja, hogy idegen anyag van jelen. Ha ez megtörténik, az egészséges szövetet megsemmisít. Ezt az állapotot autoimmun rendellenességnek nevezik.

Tovább

Arthritis (arthritis): tanfolyam

Az ízületi gyulladás kialakulása attól függ, hogy mi okozta az ízületi gyulladást. Egy akut fertőző arthritis általában teljesen gyógyul, ha időben kezelik. De az ízületi gyulladás is elpusztíthatja az ízületet, merevítheti az ízületeket, és tartós rosszindulatú és fogyatékos.

Tovább

Arthritis és reuma

Sok artritisz betegséget "reumás" -nak neveznek. A népi kifejezés, a reuma a görög nyelvből származik, és németül fordul, mint "flow" vagy "river". A reumatizmus az izom-csontrendszerre vonatkozó panaszokat írja le. Ennek eredményeként felmerülő fájdalom

Tovább

duzzadt és merev ízületek fájdalom

A fájdalmas, duzzadt és merev ízületek fájdalom - és riasztási jel. Lehet, hogy valamilyen artritisz mögött van, és a súlyos károk elkerülése érdekében gyorsan kezelni kell. Az orvostudomány sokféleképpen tudja megőrizni szenvedését. Válaszoljon, amikor észleli az ízületi gyulladás első jeleit. A pflege.de elmagyarázza az ízületi gyulladás formáit és okait, és a fájdalomcsillapító gyakorlatokat mutatja.

Tovább

Mi a térd osteoarthritis?

A térd ízületi gyulladása, más néven osteoarthritis, a térdízület gyulladása, amely traumával vagy ízületi kopással jár. A térdben lévő porcszövet megszakad, ami a térd csontjait dörzsöli egymás ellen, amikor mozog.

Tovább

Térdízület: funkció, anatómia és betegségek

A térdízület a testünk legnagyobb és legbonyolultabb ízülete. Csuklós csuklópántként a hajlítás, a nyújtás és a könnyű forgatás között válthat. A komplex szerkezet és az állandó terhelés azonban komoly problémákra is érzékeny. Olvassa el mindent, ami fontos a térdízületben!

Tovább
Asztali nézet